Hibe desteklerinden faydalanmak isteyenler bu eğitimden faydalanabilir
Satın AlORGANİK TARIM EĞİTİMİ
Organik Tarım Eğitimi ekolojik dengeyi korumayı, doğal kaynaklara zarar vermemeyi ve insan sağlığını tehdit etmeyen üretim yöntemleri uygulamayı amaçlamaktadır. Çevre ile uyumlu olan bir üretim yöntemidir. Organik tarım sertifikası alan ürünlerde nihai ürün yerine, tüm üretim süreçleri denetlenmektedir.
Sertifika ile ürünün tamamen doğal yöntemlerle üretildiği, hiçbir zararlı madde kullanılmadığı, geri dönüşümünün kolay olduğu ve ekolojik dengeyi koruduğu belgelenmektedir.
Organik tarım sertifikasyon kuruluşları ürünlerin organik olduklarını belgeleyen kurumlardır. Tüm kontrol ve denetim mekanizmaları uluslararası standartlar çerçevesinde yapılmaktadır. Tüm bu ürünler çevreye ve doğaya zararsız bileşenlerden üretilmektedir. Üretim aşamalarında doğal kaynaklara ve çevreye hiçbir şekilde zarar vermezler. Her aşaması kontrol edilir ve aynı zamanda denetlenir. Uluslararası standartlar ve ülkemizde uygulanan organik tarım yönetmelikleri baz alınmaktadır.
Organik Tarım, tarımda kimyasal ve zararlı maddelerin kullanılmasını reddeden sadece mekanik işleme şeklinde üretkenlik sağlanması ilkesine dayanır. Bu şekilde toprağın, su ve havanın kirletilmesine de engel olunmaktadır. Zira tarımda kullanılan, kimsasallar, sntetik gübreler, pestisitler, hormonlar ve genetiği değiştirilmiş organizmaların kullanımı toprağı olduğu kadar su kaynaklarını ve havayı da kirletmektedir.
Organik tarım ürünleri ile çevre sağlığı korunurken, insan ve hayvan sağlığı da korunmaktadır.
Bu eğitimimiz Organik Tarım hakkında bilgi edinmek isteyen katılımcılarımıza fayda sağlamak hedeflenmektedir.
Organik Tarım Sertifikası Nedir?
Organik tarım sertifikası hakkında bilgiler vermeye devam edelim istiyoruz. Genel anlamda formülünde hiçbir zararlı bileşen bulunmayan, üretim süreçlerinde doğal kaynaklara zarar verilmeyen, geri dönüşümü kolay olan ve tüm üretim aşamaları kontrol edilen ürünler için verilen bir sertifikadır. Sertifikasyon firmaları uluslararası yetkiye sahip olan firmalardır.
Organik Tarım Sertifikasının Tarıma Katkıları
Organik tarım sertifikasının tarıma çok önemli katkıları bulunmaktadır. Her geçen gün artan ürün çeşitliliği sayesinde binlerce çiftçi organik tarım faaliyetleri yürütmektedir. Pazar ve müşteri alışkanlıklarının son zamanlarda hızla değiştiğini görebiliyoruz. Özellikle alım gücü yüksek olan müşteriler daha sağlıklı ve çevreye zararsız bir şekilde üretilen organik tarım ürünlerini tercih etmektedir.
Bilindiği üzere normal tarım yöntemlerinde kimyasal pek çok katkı maddesi kullanılmaktadır. Gübre, ilaç ve pestisit gibi kimyasal maddeler hem insan sağlığı, hem de çevre için çok ciddi zararlar vermektedir.
Tüm bu zararların olumsuz etkileri organik tarım ile ortadan kalkmaktadır. Kimyasal gübreler ve zirai ilaçlar organik tarımda kesinlikle kullanılmamaktadır. Organik tarım faaliyetlerinde organik olan gübre ve ilaçlar kullanılmaktadır. Ekolojik tarım sistemi olarak da bilinen bu uygulamalar her geçen gün yaygınlaşmaktadır.
Eğitim İçeriği;
ORGANİK HAYVANCILIK EĞİTİMİ
Organik hayvancılıkta, yetiştirilen ve çoğaltılan hayvanın yaşam yerinden beslenmesine, iklim koşullarından dayanıklılığına kadar dikkat edilmesi gereken birçok alan bulunmaktadır.
Organik hayvancılıkta; yönetmeliğe uygun şekilde barınan, organik yemlerle beslenen ya da mera vb. açık alanlarda otlatılan, iklim koşullarının hayvanın doğasına zarar vermeyecek, hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlayacak tüm şartları yerine getirmek esastır. Suni döllenme ya da embriyo transferi gibi yapay yöntemler kesinlikle kullanılmamaktadır.
Doğru ve uyumlu ırk çiftleştirilmesi, sağlıklı ve temiz ortamlarda barındırma, düzenli olarak veteriner hekim kontrollerinin sağlanması, hayvanların rahat ve huzurlu olacağı ortam sağlanması gibi hususlar da organik hayvancılığın yapı taşları arasında sayılmaktadır.
Eğitimin Amacı;
Eğitime Kimler Katılabilir?
Eğitim İçeriği;
Canlı Chat | Etkin |
Başvuru formunu doldurun eğitimler ile ilgili bilgi vermek için kısa sürede size ulaşalım.